Parfum sau Köln? Conteaza?

De-a lungul istoriei, parfumul a fost întotdeauna scump. Înțelepții aduceau daruri de tămâie și smirnă (ingrediente de parfumerie) pur și simplu pentru că erau echivalentul aurului. Încă sunt. Dar dacă vizitați tejgheaua de parfumuri din magazinul local sau vizitați site-urile web parfum arabesc  de parfumuri online, este posibil să observați că există o mulțime de produse parfumate diferite pentru același miros și, uneori, au etichete de preț foarte diferite. Poate fi tentant să cumperi cel mai ieftin produs din linie, dar este chiar aceasta cea mai bună ofertă?

Problema agravează faptul că multe companii inventează noi tipuri de produse parfumate. Chiar zilele trecute, am cumpărat un produs numit sufleu. Era ceva ce în urmă cu câțiva ani ar fi putut fi numit unt de corp. De fapt, este o cremă parfumată.

Din câte știu, nu a existat niciodată o lege care să stabilească exact cât de mult miros este necesar pentru ca un produs să se numească parfum.

Acum că știi că este o junglă acolo, există câteva modalități simple de a rezolva unele dintre confuzii.

Dintre produsele lichide pe care le aplicați pe corp, parfumul este cel mai puternic lucru de pe piață. Este numit uneori cu numele său francez parfum (par-fahm). Are cel mai mare procent de miros la purtător (lucru lichid care stabilizează parfumul).

Mirosul pur nu funcționează bine pentru că vechea zicală este adevărată. Chiar poți avea prea multe lucruri bune. În plus, parfumul pur ar irita majoritatea tipurilor de piele.

Astfel, parfumul trebuie să amestece parfumul într-un vehicul care acționează și pentru a stabiliza mirosul (îl împiedică să se degradeze) și pentru a-l face ușor și plăcut de aplicat.

Parfumul are cel mai mult miros. Este puternic. Sticlele sunt de obicei mici și au cel mai mare preț.

Următorul pas pe scară se numește eau-de-parfum (oh-duh-par-fahm) și este întotdeauna scris în franceză, deși cratimele par a fi opționale. Nu este la fel de scump sau la fel de puternic ca un parfum adevărat, dar s-ar putea să fie potrivit pentru tine. Majoritatea produselor parfumate de pe rafturile adevăratelor dive de parfum tind să fie selecții de apă de parfum.

Următoarea linie este apa de toaletă, numită din păcate, sau și mai mult numită apă de toaletă. Acesta are mult mai puțin miros pentru purtător, astfel încât parfumul este mai ușor. Va trebui să vă retușați parfumul mai des, dar pentru cei care preferă o atingere mai ușoară (și un preț mai ușor), este o alegere bună. Multe case de parfumuri nu fac acest produs, dar dacă îl găsești, știi că este mai ușor, dar încă nu este ușor.

Cea mai slabă verigă din continuum-ul de forță este colonia. Are cel mai puțin parfum din produs și veți observa, de asemenea, că nu costă nici pe departe cât costă parfumul. Köln nu rezistă ca produsele mai puternice, dar transmite același miros. Dacă vă place să reaplicați mult sau nu doriți să purtați vreodată prea mult parfum, consultați secțiunea de colonie.

Lotiunile si cremele parfumate se vand sub tot felul de denumiri. Te deranjează să le găsești numite pliculețe, sufleuri, unturi și așa mai departe. Nu există reguli care să spună că un unt de corp are mai mult parfum decât o loțiune. Cu toate acestea, parfumul persistă întotdeauna mai mult atunci când este într-o bază uleioasă sau emolientă, astfel încât veți obține o tracțiune bună cu aceste arome.

Există și parfumuri solide, care reprezintă un alt mod de a produce o bază emolientă și de a o infuza cu miros. Parfumurile solide tind să fie mai concentrate prin faptul că doar tamponați puțin, în timp ce cremele și loțiunile sunt menite să fie unse peste tot.

Gelurile de duș înlocuiesc produsele de baie (baie cu spumă, uleiuri de baie și săpun parfumat) și combină parfumul cu un gel de duș tradițional. Nu veți primi un parfum plin de putere cu un astfel de produs, dar dacă vă place doar o șoaptă de parfum, acestea sunt grozave. Majoritatea pasionatilor de parfumuri le folosesc ca strat si aplica lotiuni parfumate si apoi parfumeaza deasupra.

De asemenea, uneori puteți găsi pudre de baie parfumate, băuturi de baie și chiar deodorante parfumate. Acestea nu sunt produse parfumate adevărate, dar conțin parfum. Ele pot funcționa ca parte a procesului de stratificare sau doar pentru că vă place mirosul. Dar să nu credeți că un puf sau două de pudră parfumată vă va da același impact de parfum ca o apă sau două de parfum.