Är solenergi värt det?

Den här frågan är populär nu för tiden, och den blir mer och mer populär för varje dag, eftersom fler och fler människor funderar på att gå till solenergi solpaneler och sedan faktiskt gå till solenergi. Men frågan kvarstår för hundratals miljoner människor: är solenergi värt det?

Ja, solenergi är värt det! (Generellt.) Ett ton fler människor borde gå på solenergi än vad som faktiskt går på det här sättet idag. I hela samhället behöver vi solenergi big time. På individnivå skulle många människor tjäna ekonomiskt på att använda solenergi. Det finns enorma pengar att spara genom att få din energi från solen… för många eller till och med de flesta hushåll.

Jag började skriva om solenergi inte av nödvändighet – jag kunde ha valt att skriva om vad som helst (att skriva om Kim Kardashian och Justin Bieber hade förmodligen betalat bättre). För flera år sedan valde jag att börja skriva om solenergi eftersom jag visste att denna energikälla var nödvändig och att den också var en bra affär för många husägare. Antalet husägare som det är bra för har ökat exponentiellt sedan dess. (Ja, exponentiellt.) Så i mina ögon var solenergi värt det då, men det är ännu mer värt det nu, och det är verkligen värt det för många fler husägare nuförtiden när man bara tittar på ekonomin.

Solenergi är inte värt det för alla

Det betyder dock inte att solenergi är en bra affär för alla. Det finns vissa fall där människor helt enkelt inte har ett perfekt tak eller mark för solpaneler. En handfull stater har fortfarande ganska hemsk solenergipolitik. I sådana fall är svaret på “är solenergi värt det?” kan faktiskt vara ett “nej”. Jag tänker inte ljuga för dig om det bara för att jag är ett fan av solenergi eller anställd av ett solenergibolag.